У багатьох країнах світу манго називають "королем фруктів". У нього яскравий смак, що запам'ятовується. Одним манго нагадує персик з присмаком дині, іншим - суміш абрикоса і ананаса. Цей фрукт не тільки смачний, але і дуже корисний для здоров'я. Плід манго містить білки, вуглеводи, клітковину, вітаміни А і В, велику кількість бетакаротина, органічні кислоти, калій, кальцій, магній, цинк.
Корисні властивості:
- Містить вітаміни А, В, С, D і Е, кальцій, залізо, фруктозу;
- Нормалізує обмін речовин в організмі, омолоджує його і уповільнює процес старіння;
- Добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і серцево-судинної системи;
- Надає профілактичне дійство на такі захворювання як: анемія, гіпертонія, атеросклероз;
- Велика кількість вітамінів і мікроелементів підіймають імунітет;
- Нормалізує роботу мозку і заспокоює нервову систему;
- Покращує зір і слух.
Сушене манго являє собою підсушені шматочки стиглого фрукта. Має вишуканий ніжний смак. Сушений продукт не поступається свіжому фрукту по користі і наявності вітамінів.
Харчова цiннiсть на 100 г
Харчова цiннiсть |
315 кКал |
Жири |
1.2 г |
Вуглеводи |
78.6 г |
Білок |
2.5 г |