Кількість
|
Вартість
|
||
|
Японський чай матча (по-японськи звучить як "маття") - різновид зеленого чаю, розтертого в порошок. Виготовляється з молодого листя, яке затемнюють, щоб воно наповнилося амінокислотами і хлорофілом. Потім листя обпалюють, видаляють стебла і прожилки і лише після цього розтирають в дрібну пудру.
Користь від однієї чашки чаю матча рівносильна 10 чашкам якісного зеленого чаю. У матчі в рази більше корисних і важливих для організму речовин і вони в десятки разів перевершують такі продукти, як: ягоди годжі, горіхи, шпинат і подібні до них.
Матча - це дуже популярний продукт який є майже у кожній кав'ярні в різних варіаціях та різної якості. Це проста матча, яка ідеально підійде в якості варіанта для випічки або якогось іншого кондитерського дива. У напоях ця матча проявляється більш активно і насичено. А для того щоб у назві одразу були зрозумілі ці якості, ми її і назвали Basic Macha, як би попереджаючи, що матча - непогана, але на перше місце вона точно не претендує.
Чим корисний чай матча?
1. Заряджає енергією. Кофеїн і амінокислоти дають заряд "плавної енергії", м'яко діє на організм до 6-ти годин.
2. Прискорює метаболізм. Друг всіх, хто стежить за своєю фігурою - епігаллокатехін, в матчі його в в 100 разів більше, ніж в будь-якому іншому чаї. Пий і худни.
3. Зміцнює імунітет. Хлорофіл стимулює імунну істему організму.
4. Покращує шкіру. Епігаллокатехін також виводить зі шкіри зайві частинки і надає їй більш пружний і зворовий вид.
Як заварювати матчу?
Для приготування класичного чаю-матча використовується 2 інгрідієнта - матча і вода. Для приготування потрібна широка чаша тяван (чаван), бамбуковий віночок тясен (часен), бамбукова ложечка тясяку (чашаку).
- Прогріти і протерти насухо чашу тяван
- Помістити чай акуратно в центр чаші, відмірявши 2 бамбукові ложечки (1-1,5 г)
- Додати 60 мл гарячої води (70-85°С)
- Притримуючи чашу, збити бамбуковим віночком Тясен W-подібними рухами в 20-30 разів до утворення густої піни.
Слабкий (Усуту) - 2 г матчі / 70 - 80 мл води
Міцний (Койта) - 4 г матчі / 70 - 80 мл водиЗараз же одним з популярних напоїв на основі матчі є "лате-матча" або "молочна матча", її приготування відрізняється в залежності від бажаного результату. Хтось лише до класический методу додає молоко, а хтось повністю готує матчу на основі молока.
Традиційно чай-матча п'ється без будь-яких додатків або підсолоджувачів, але й тут сучасні смакові тенденції пропонують додавати тросніковий цукор або мед.