Кількість
|
Вартість
|
||
|
Бланшований (очищений), в міру солоний, обсмажений на повітряному ростері.
Звучить відмінно, чи не так?
Добре підходить до чорної кави, а також просто, як перекус.
Арахіс був популярний і доступним продутом в Америці ще до її відкриття Колумбом. Пізніше його стали активно використовувати мореплавці і так арахіс потрапив в Європу. В Америці арахіс був завжди, але 20-е століття зробило його мало не надбанням всього континенту. Зараз арахіс використовується не тільки в їжі, це популярний і затребуваний продукт в сільському господарстві, косметології та фармацевтиці.
Арахіс містить цілий набір вітамінів - А, група B, D, E і PP. У ньому немає холестерину, але при цьому він багатий рослинними жирами і унікальними амінокислотами - ліонолевою і фолієвою, а вітамін B3 (ніацин) допомагає роботі головного мозку не втрачати пильність.
У 100 г арахісу міститься:
Калорійність | 560 кКал |
Жири | 48 г |
Вуглеводи | 16 г |
Білки | 26 г |