Рожевий какао? Як це? - це перші питання, які ми зазвичай чуємо про цей продукт. А все насправді просто і дуже цікаво – робиться цей какао з рубінових какао-бобів, а у світі какао він його найчастіше називають рожевий какао. А для того, щоб колір був активніший, ми навчилися робити пудру з чорної та червоної смородини.
Харчова цiннiсть на 100 г
Харчова цiннiсть |
380 кКал |
Жири |
22-24 г |
Вуглеводи |
11 г |
Білок |
20 г |
Як створювалось рожеве какао?
Ідея з какао незвичайного кольору зовсім не нова, в какао світі існує відомий сорт какао-бобів Ruby, і його часто люблять використовувати кондитери та шоколатьє. Але з цими бобами є проблема - по перших їх мало, по друге колір таких бобів максимально не виражений - особливо якщо його потрібно змішувати з іншими продуктами.
Наша ціль і задача складалися у наступному: отримати какао, який можна використовувати в напоях та змішувати його з великою кількістю молока, при цьому щоб колір залишався вираженим і яскравим.
Звичайно в нас одразу не вийшло досягти того що ми хотіли, але терпіння та експерименти допомогли нам отримати бажаний результат)
Чим особливий рожевий какао?
Напевно можна виділити дві головні характеристики - якість та колір.
Якість: Какао має жирність 22-24 % - це оптимальна кількість жирів для вживання. В такому какао максимально збалансовані всі речовини. Також в нашому какао немає добавок і він є 100% натуральний.
Колір: для того, щоби підкреслити колір ми також пройшли через експерименти і додали пудру чорної та червоної смородини. Звичайно це не просто пудра, а додатково оброблена, щоби прибрати зайвий смак, але лишити колірний ефект.
Ми пишаємося тим що вийшло, та рекомендуємо тобі спробувати)