Tanzania Kilimanjaro Kulala Kifaru - нова кава! Необмежене задоволення від еспресо до ColdBrew.
Додайте товари для порівняння
Додайте щось в обране
0

Арабіка

Фільтр
Вибір фасування
Ідеально для ...
Сортування:
за назвою
Відображення:

Офіційна назва рослини - Кавове Дерево Аравійське (Coffea Arabica). Висота виростання в середньому від 800 до 2100 метрів над рівнем моря, при середніх коливаннях середньодобових температур від 15 до 24 градусів Цельсія. Дозрівають ягоди близько 9 місяців. Арабіка боїться як різких змін темперутур, так і комах і хвороб, тому фермери дуже уважно стежать за кожним деревом. За рік одне дерево дає приблизно 5 кг плодів, які потрібно обробити, щоб отримати 1 кг зелених кавових зерен.

Зерно Арабіки завдовжки до 14 міліметрів, зазвичай червоного кольору, а під кінець дозрівання може бути і фіолетовим. Насіння подовжені, плосковипуклі, звернені один до одного плоскими сторонами, на яких помітна поздовжня борозна. Плоди Арабіки містять: 18% ароматичних масел, 1-1,5% кофеїну (в Робусті близько 3%).

Смак кави, приготованоі із зерен Арабіки найчастіше солодкий, з легкою кислинкою, за це вона і цінується. Арабіка становить майже 70% всієї виробленої в світі кави.
Кількість сортів аравійського дерева, які використовують сьогодні в кавовій промисловості - близько 50.

Вгору