СКЛАД • Чай чорний, Кориця, Гвоздика, Аніс/Бадьян, Імбир, Софлор, Троянда
Вже тисячі років масала-чай є одним із найпопулярніших продуктів в азіатській культурі, особливе шанування він отримав у Індії, тут у нього безліч варіантів приготування.
Масала має декілька основ, які не змінюються, інакше це вже буде на масала:
- До складу обов'язково має входити чорний чай. Зазвичай, це чорний чай, але допускається і зелений.
- Використання "теплих прянощів" у кількості не менше трьох.
Масалу можна готувати на молоці (на тваринному чи рослинному), але можна і на воді. На відміну від звичайного чаю, маслу допускається кип'ятити - це можна пояснити тим, що спеціям потрібно більше температури для заварювання, щоб віддати свій смак напою.
Базовий рецепт від якого ви можете відштовхуватися і знайти свій оптимальний варіант приготування масали:
▪︎ 5-6 г чаю
▪︎ 500 мл води чи молока. Ми не радимо кип'ятити напій, але заборонити це робити не можемо :)
▪︎ Заварювати - 5-6 хвилин
▪︎ Для отримання більш насиченого напою дайте напою настоятися, при цьому заварник або чашку, в якій ви заварюєте чай, обов'язково потрібно накрити кришкою.
НАШ АВТОРСЬКИЙ РЕЦЕПТ
▪︎ 3,5 - 4 грами масали
▪︎ 250-300 мл молока
▪︎ Чайна ложка меду
Приготування:
Для еспресомашини:
всі інгредієнти з'єднуйте у пітчері і доводьте практично до кипіння за допомогою стімера. Відставте на 8 хв настоюватись.
Домашній варіант:
У сатейник з максимально гарячим молоком додайте масалу і дайте настоятися (на вогні) ще 30-4 секунд. Заберіть з вогню, додайте мед і залиште наполягати на 8 хвилин.
Насолоджуйтесь приготованим напоєм