🛖 Походження: Удзі, префектура Кіото, Японія
🍵 Солодкість: Висока 4,5/5
🍵 Терпкість: Низка 1/5
🍵 Колір: Яскравий 4,5/5
Чай Маття (матча) вважається найбільш корисним видом японських зелених чаїв, оскільки у вигляді порошку, чай випивається цілком, та включає в себе всі розчинні та нерозчинні у воді компоненти чайного листа.
Давайте будемо чесними - лише одиниці зрозуміють і відчують різницю між хорошою матчою і матчою вищої якості - так званою церемоніальною. Ось і ми вирішили, що вибір матчи повинен бути оптимальний і логічний, тому не стали займатися пошуками найкращої матчи на планеті, а сконцентрувалися на пошуках "золотої середини".
Чай УДЗІ МІЛК «матча під молоко» з приємним ароматом та міцним смаком свіжого зеленого чаю підійде для приготування напоїв з молоком. Смак буде відчутним, колір - чудовим
Також він ідеальний для холодного чаю, приготованого з льодом або одразу в холодному молоці, для освіжаючих лимонадів, фраппе, фраппучіно та інших напоїв.
Як заварювати матчу?
Для приготування класичного чаю-матча використовується 2 інгрідієнта - матча і вода. Для приготування потрібна широка чаша тяван (чаван), бамбуковий віночок тясен (часен), бамбукова ложечка тясяку (чашаку).
- Прогріти і протерти насухо чашу тяван
- Помістити чай акуратно в центр чаші, відмірявши 2 бамбукові ложечки (1-1,5 г)
- Додати 60 мл гарячої води (70-85°С)
- Притримуючи чашу, збити бамбуковим віночком Тясен W-подібними рухами в 20-30 разів до утворення густої піни.
Слабкий (Усуту) - 2 г матчі / 70 - 80 мл води
Міцний (Койта) - 4 г матчі / 70 - 80 мл води
Зараз же одним з популярних напоїв на основі матчі є "лате-матча" або "молочна матча", її приготування відрізняється в залежності від бажаного результату. Хтось лише до класический методу додає молоко, а хтось повністю готує матчу на основі молока.
Традиційно чай-матча п'ється без будь-яких додатків або підсолоджувачів, але й тут сучасні смакові тенденції пропонують додавати тростинний цукор або мед.