Ми зібрали найпоширеніші питання про нашу роботу і вирішили детально на них відповісти. А якщо у вас є ще питання, напишіть - ми обов'язково вам відповімо. Обіцяємо!

Де ви берете таку смачну каву?

Все просто і складно одночасно. Просто, тому що до нас кава потрапляє від професійних трейдерів, тобто людей, які вміють добре і правильно відбирати зелені кавові зерна безпосередньо на фермах. Але складність полягає в тому, що зелена кава в Україну потрапляє в великих кількостях, а ось вибрати найкраще - це завдання не з легких.

Як обсмажується ваша кава?

Ми співпрацюємо з обсмажчиком, у якого величезна практика. Все обсмажування відбувається на 10-кг ростері Probat. Постачальниками «зеленки», так коротко називається зелене кавове зерно, є неодноразово перевірені і досвідчені кавові трейдери. Всього ми можемо обсмажити близько 100 видів кави, проте в якості основних ми вибрали близько 30 видів. Решту будемо обсмажувати лімітовано і не завжди - буде такий-от ексклюзив під замовлення.

Ви ж в якомусь брудному підвалі упаковуєте каву?

Розфасовка і упаковка кави виробляється в обсмажувальному цеху з дотриманням гігієнічних норм. Упаковка на вигляд досить проста, але має кілька важливих особливостей. На внутрішніх стінках - захисний шар, який не тільки оберігає упаковку від пошкодження, але і не дає кисню контактувати з кавою. Спеціальний клапан (часто його називають «газовий» або «дегазуючий») дозволяє з упаковки випускати вуглекислий газ і не дає кисню потрапити всередину. Zip-lock застібка дозволяє багаторазово і зручно відкривати-закривати упаковку без її пошкодження (стосується упаковок до кг).

Якщо ви побачили, що упаковка кави здулася, не лякайтеся. Це нормально і природньо для свіжообсмаженої кави.

Що ви робите з кавою, яка була обсмажена більш, ніж 21 день тому?

Стандартний термін зберігання кави - 12 місяців. Але для нас питання якості та репутації дуже важливий, тому для себе ми прийняли рішення не продавати каву, яка пролежала більше 21 дні після обсмажування. Це не означає, що кава стає зіпсованою, але в середньому кава з 25-30 дня починає сильно втрачати свої смакові якості і аромати, тому продавати таку каву ми не хочемо, совість не дозволяє :) З 21 по 30 день після обсмажування ми дозволяємо варити каву в наших кав'ярнях, а після 30-ого дня кава ... викидається, хоча іноді ми даємо їй друге життя під час зйомок.

Чому ваша кава дешевше, ніж в магазинах або в найближчому ТЦ?

Ми дотримуємося дуже простої політики ціноутворення, крім того, у нас немає додаткових витрат, які зазвичай істотно можуть вплинути на вартість:

А як упевнитися, що у вас 100% арабіка?

Арабіка навіть візуально відрізняється від робусти. Вона більша, зерна на внутрішній стороні практично плоскі, робуста ж часто опукла з усіх боків. Ми обов'язково зробимо детальний розбір відмінностей зерна і розповімо вам про них.

Як правильно заварити каву, щоб було смачно?

Відповідь на це питання може зайняти об'єм цілої книги. Про основні методи приготування кави ми розповідаємо в нашій Coffee School - там публікуються теоретичні основи і практичні поради.