Кількість
|
Вартість
|
||
|
Профіль смаку: Сухофрукти, шоколад, карамель
Region: Western Highlands
Process: Washed
Varieties: Arusha, Blue Mountain
Altitude: 1300 - 1900 masl
Універсальна кава для класичного методу приготування. Збалансована, з м'якою фруктовою кислинкою і щільним тілом та післясмаком сухофруктів. Папуа - Нова Гвінея виробляє 1% світового обсягу кави, а це близько 80 тис. тонн в рік, але ще на початку минулого століття про каву жоден з їх місцевих фермерів не знав. Першими кавовими саджанцями була ямайська Blue Mountain - один з найдорожчих видів кави, який дуже цінується за відсутність гіркого післясмаку і присутністю м'яких квіткових ароматів. Прижившись в Папуа - Нова Гвінея, кава Blue Mountain змінила свій смак.
Шоколадні і фруктові ноти, більш щільне тіло напою, легка і не нав'язлива кислинка - так в загальному можна описати сучасну каву, вирощену в Папуа - Нова Гвінея.
У країні діє своя класифікація якості кави, так до звичних "АА", "АВ" (показує вищу якість кави) і подібним позначенням додається Y1, Y2 або Y3. Цифра показує на збалансованість смаку і кількість дефектів, при цьому Y1 - краща якість (допустимо до 70 зерен з дефектами на 1 кг), Y2 середнє, а Y3 - посередня.