Рецепт від чемпіонки світу з приготування аеропрес в 2018 - Королін Ібарра Горай з США. У таких рецептах дуже кидається в очі точність і детальність підходу, але в цьому-то і вся суть ідеальної кави.
Приготування:
- Прогріти воду до 85 °С.
- Підготувати фільтр попередньо змочивши його водою.
- Перемолоти каву і засипати в аеропрес.
- Заливати 100 г води протягом 30 секунд.
- Круговими спокійними рухами, використовуючи дерев'яну паличку (або спеціальну лопатку) розмішуйте каву протягом 25-30 секунд.
- Одягніть кришку фільтра, переверніьь аеропресс і видавіть в сервер.
- Добавте в напій 60 г води з температурою 85 С і 40 г води кімнатної температури.
Кава: 34,9 г
Помел: 8/10
Вода: 160 г при 85 С, 40 г - кімнатна температура
Спосіб заварювання: Перевернутий
Фільтр: Паперовий
Загальний час приготування: 1:30 хвилини