Рецепт від чемпіонки світу з приготування аеропрес в 2018 - Королін Ібарра Горай з США. У таких рецептах дуже кидається в очі точність і детальність підходу, але в цьому-то і вся суть ідеальної кави.

Приготування:

Прогріти воду до 85 С

Підготувати фільтр попередньо змочивши його водою.

Перемолоти каву і засипати в аеропрес

Заливати 100 г води протягом 30 секунд

Круговими спокійними рухами, використовуючи дерев'яну паличку (або спеціальну лопатку) розмішуйте каву протягом 25-30 секунд

Одягніть кришку фільтра, переверніьь аеропресс і видавіть в сервер

Добовте в напій 60 г води з температурою 85 С і 40 г води кімнатної температури


Кава: 34,9 г

Помел: 8/10

Вода: 160 г при 85 С, 40 г - кімнатна температура

Спосіб заварювання: Перевернутий

Фільтр: Паперовий

Загальний час приготування: 1:30 хвилини