Каскара - це продукт, який повертає любителів кави до історичних витоків, навіть можна назвати це відновленням історичної істини. Вся справа в тому, що самі зерна кави спочатку досить тверді, а лушпиння кавової ягоди м'яке, соковите і ароматне. Саме лушпиння їли і пили першовідкривачі кави, а зерна смажити навчилися трохи пізніше.

Поставки в Європу з Африки в основному велися через Іспанію, а каскара на іспанському означає "лушпиння". Ось і приліпилася ця назва настільки сильно, що навіть на батьківщині кави, в Ефіопії, назва звучить як "hashara". Каскара володіє насиченими яскравими кольорами - від жовтого і помаранчевого до червоного і коричневого, але в процесі сушіння яскравість відходить і тому каскара, яка потрапляє в наші заварники, найчастіше матово-коричневого кольору.

Смак каскари, так само, як і кави залежить від того, де вона була зібрана і як була висушена. У порівнянні з зернами кави, каскара не містить такої кількості кофеїну, але все ж вважається тонізуючим напоєм.

Для порівняння, саме потужне і довге заварювання каскари не дасть більше 100 мг кофеїну на літр води, при цьому звичайна фільтр-кава містить мінімум 400 мг (за деякими дослідженнями до 800 мг) кофеїну на 1 л. Каскара багата на вітамін С і вважається хорошим антиоксидантом.

Каскара - кава або чай?

Назвати каскару чаєм складно, так як її смак не схожий на традиційні трав'яні чаї, він більш схожий на цілий спектр фруктово-ягідних ароматів і смаків, тут можна з легкістю виділити шипшину, сухофрукти, родзинки, ягоди (найчастіше за смаком схоже на ожину) .

100 г каскари буде достатньо для 20 заварювань. Кожне заварювання можна оновлювати до 3-х разів.

Гарячий метод

5 г каксари на 100-130 мл води.

Рекомендуємо використовувати воду 90-94 С. У будь-якій ємності (бажано з кришкою) просто залийте каскару водою і дайте настоятися від 3 до 15 хвилин. Час настоювання залежить від того, наскільки міцний напій ви хочете отримати в результаті. Радимо профільтрувати (або спочатку заварити у френч-пресі) напій і після цього отримувать задоволення від напою.

Холодний метод

Від 5 до 8 г каскари на 100 мл води.

У ємність з кришкою покладіть каскару та залийте водою, поставте в холодильник і дайте їй настоятися. Ми рекомендуємо настоювати не менше 18 годин. Перед вживанням не забудьте процідити напій. Даний метод ідеально підійде для лимонадів та газування напою в сифоні.

→ Купити каскару