Виробництво кави дуже залежить від континенту та від країни, де її вирощують, навіть кілька десятків кілометрів можуть істотно вплинути не тільки на смак, а й на саму можливість вирощування кави. Якщо сезон врожаю залежить від розташування країни щодо екватора, місцевого клімату, висоти зростання, то експортний сезон залежить від внутрішнього законодавства, обсягів виробництва, сприяючи легкому виходу країни до моря і можливості портів швидко обробляти відвантаження.
Близько 50 країн займаються вирощуванням кави і для обсмажчика, в першу чергу, важливо працювати з поточним (останнім) врожаєм кави.
У графіку вказані лише деякі з країн для загального розуміння сезону врожаю експорту. Але навіть якщо немає такого графіка, можна самостійно розрахувати урожай кави, хоч і з якоюсь похибкою.
Найголовніші параметри:
Північна півкуля. Каву збирають в холодний час - з жовтня по березень
Південна півкуля. Каву збирають в жарку пору - з квітня по вересень.
Екваторіальні країни. Каву збирають два рази в рік (наприклад, Кенія і Колумбія).
Експорт. Починається не раніше, ніж через один місяць після початку збору врожаю.