Центральна Африка - джерело для кавоманів. Тут так багато крутої кави, а у нас чомусь всі "зациклені" на Ефіопії. 
Поясню. Ефіопська кава безумовно заслуговує на повагу, так як вона не просто є батьківщиною кави, а дійсно має дуже велику різноманітність видів і смаків. Чого варта тільки Ефіопія Хайле Селассіє.

Але, крім цього є, як мінімум, 5 країн в яких вирощують найсмачнішу каву:

  1. Танзанія
  2. Кенія
  3. Уганда
  4. Руанда
  5. Бурунді

Іноді з'являється цікаві варіанти з Зімбабве і Замбії, але в основному, через непостійність поставок з цих країн, кава не користується великою популярністю.

Практично вся африканська кава вигідно відрізняється характерним тривалим післясмаком і щільною текстурою напою. Однозначно сказати яка кава краща або гірша не можна, моїм фаворитом безумовно є кава з Танзанії. При цьому я розумію, що це мій суб'єктивний смак. Дуже велика кількість людей по-справжньому любить каву з Кенії, вона шикарно підходить для альтернативних способів заварювання. 

Серед моїх знайомих і друзів чоловіча частина в основному цінує каву з Уганди, а жіноча - Бурунді або Руанди.

У магазині для зручності пошуку ми виділили всю каву з Африки в окрему підкатегорію.

ЗберегтиЗберегти

ЗберегтиЗберегти

ЗберегтиЗберегти