Центральна Африка - джерело для кавоманів. Тут так багато крутої кави, а у нас чомусь всі "зациклені" на Ефіопії.
Поясню. Ефіопська кава безумовно заслуговує на повагу, так як вона не просто є батьківщиною кави, а дійсно має дуже велику різноманітність видів і смаків.
Але, крім цього є, як мінімум, 5 країн в яких вирощують найсмачнішу каву:
- Танзанія
- Кенія
- Уганда
- Руанда
- Бурунді
Іноді з'являється цікаві варіанти з Зімбабве і Замбії, але в основному, через непостійність поставок з цих країн, кава не користується великою популярністю.
Практично вся африканська кава вигідно відрізняється характерним тривалим післясмаком і щільною текстурою напою. Однозначно сказати яка кава краща або гірша не можна, моїм фаворитом безумовно є кава з Танзанії. При цьому я розумію, що це мій суб'єктивний смак. Дуже велика кількість людей по-справжньому любить каву з Кенії, вона шикарно підходить для альтернативних способів заварювання.
У магазині для зручності пошуку ми виділили всю каву з Африки в окрему підкатегорію.