Що це за незрозумілі слова і незрозумілі значення? - скаже більшість людей, взявши пачку кави в руки. 

І це питання буде абсолютно справедливе, адже більшість даних на упаковці розкажуть щось бариста або досвідченому рестораторові, але людині, яка просто бере каву додому,  або на роботу зовсім не обов'язково і не потрібно знати назву ферми, або регіону вирощування кави, спосіб обробки та іншу інформацію, вона не зробить каву більш смачною, або навпаки.

Але є інформація, яка є вкрай важливою -  країна походженя и маркірування (зазвичай це регіон вирощування) і смаковий профіль кави.

Саме смаковий профіль розкриває аромати і смаки. Ми намагаємося використовувати від двох до чотирьох найбільш явних характеристик.

Як ми визначаємо ці характеристики?

Для визначення смакового профілю ми використовуємо два підходи. 

Перший - зелена кава по дорозі від ферми до вашої пачки проходить довгий і шлях і протягом цього шляху кава може обсмажуватися для дегустацій, щоб розуміти його якість і знову ж смак і ця інформація доступна нам. Також практично у всіх видів кави, з якими ми працюємо, є оцінка від SCA (Specialty Coffee Association) - організація зі стандартизації якості кави по всьому світу, під час перевірки якої так само описується смак кожного кавового виду. 

Другий метод - власна дегустація, каппінги і тестування зерна при різних способах приготування.

І ще один важливий пункт: смаковий профіль - це ті характеристики, які були виведені нами у наших виробничих умовах - вода, кавоварка, кавомолки, навколишнє середовище в наших приміщеннях - ці параметри так само впливають на сприйняття. У вас же обладнання може бути досконало інше і тому смак не завжди може на 100% збігатися з нашими параметрами - це важливо враховувати і приймати.

Картинка для максимального запобігання більшості питань про упаковку і написи на ній: